www.eproje.com

•  www.eproje.com
  Menu
Ana Sayfa
Projelerimiz
Makaleler
Arşiv
Dosyalar
Linkler
Forumlar
Hesabınız
Bilgi , Mesajlar , Çıkış
Bize Yazın
Sitemizi Arkadaşınıza Önerin
  GİRİŞ
Üye Adı

Şifre

Güvenlik Kodu: Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Girin

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
  Üye Bilgileri
Bugün: 0
Dün: 0
Toplam: 12734

Şu An Bağlı:
Ziyaretçi: 42
Üye: 0
Toplam: 42
www.eproje.com: Forums

www.eproje.com :: Başlığı Görüntüle - saba profilo 55 ekran tv arızası
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   Üye Listesi ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   GirişGiriş 

saba profilo 55 ekran tv arızası

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.eproje.com Forum Ana Sayfası -> Teknik Servis Merkezi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
tahir549

Nereden: MANİSA

MesajTarih: Cum Tem 23, 2010 12:00 pm    Mesaj konusu: saba profilo 55 ekran tv arızası Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar eski tip 55 ekran tv nin önünde saba yazıyor ama arka kapakta saba profilo yazıyor

bu tv çok benziyor neredeyse aynı http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-televizyon-tuplu-tv-55-ekran-saba-televizyon/detay

tv ilk etapta biraz çalışınca cızzzzzzzzzz diye yüksek bir ses çıkarıyordu tv tamircisine sordum normal olarak söylemedi ama uyardı sakın tv prize takılıyken kalkıp tv ekranına arkadan yaklaşma akım trafosu kısmına elle müdahale etme odlu.

ben dinlemedim açtım sesin yerini anlamaya çalıştım ama bulamadım sanki akım trafosuymuş gibi derken tv tüp ün arkasında takılı olan tv tüpünüğn boynunda olan plastik tırnaklı bir ayar yerleri vardı onları kurcaladım ekran gitti az daha kurcaladım bir gelip bir gitti ancak ekran gidik ses vardı ve cızzz sesi gitmişti10dk çalıştı sonrasında ekran gitti seste gitti tv tüpün arkasına yapışan o plastik içinde 2 tırnaklı olan yeri söküp tekrar taktım daha ne ekran geldi nede ses

tv nin önündeki power ışığı yanıyor kumandadan açmaya basınca o tv nin ilk açılış ekranı ve sesi gelip tekrar 2 saniyede kapanıyoryani ekranda gelmez oldu seste tv ekranın arkasında takılı olan kartta bf869 ları değiştirdim aynı sorun devam ediyor ne yapmalıyım
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
berkecan

MesajTarih: Cmt Tem 24, 2010 7:59 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tv böyle tamir edilmez!!!

eliniz de en azından bir avometre (istege baglı dijital yada analog) olmalı elektronik parcaların saglamlık kontrollerini iyi bilmelisin ,cihazın besleme voltajlarının kac volt cıkıp cıkmadıgına ,üzeri kararan direnç,patlayan transistör entegre, şişen kondansatör olup olmadıgını gözle şüphelenirsen ölçerek kontrol etmelisin ,Sizin akım trafosu dediginiz ,asıl adı ehd olan trafonun tüp e giden kablosonda 30.000v gibi bir dc gerilim bulunur ki,bırak dokunmayı izolesi zayıf bir nesne ile yaklastıgında bile elektrik atlaması olcak tır tavsiyem yaklasmayı bile düşünme ,,, inş ehd trafosu saglamdır bu arada,tüpün boynunda takılı yer dediginiz saptırma bobinleridir,vertikal entegresine baglıdır Cool ama crt kartıb-ndan bahsediyo isen ortaki transistör yada entegreden olabilir
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
tahir549

MesajTarih: Cmt Tem 24, 2010 12:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

elektroniğe uzak birisi değilim ancak tamir konusundada tecrübeli birisi değilim dün bu başlığı açtıktan sonra tekrar oturup tv nin şasesini komple gövdeden ayırdım bir güzel fırça ile tozunu aldım temizledim kararan pcb kısımlşarını ölçtüm ama 1-2 yer ısıdan kararmış oradada wattlı dirençler mevcut diren değerleride normal çıktı eht ve tv nin güç giriş kısımlarına yoğunlaştım buradaki eht nin hemen arkasında 1 k wattlı direnç 1,6ohm gösteriyor kararmış yada şişen bir parça yok herşey nortmal görünüyorken 100n ve bir kaç kondansatörü kısa devre testine söktüğümde başka kattaki 100n ile kıyasladım ancak eht ye yakın olan kısımda 100uf ve 0,22uf 100n kondansatörler kısa devre gibi görünüyor şimdi bu malzemeleri söküp ayakları boştayken tekrar kısa devre testi yapacağım eğer kısa devre ise bunları değiştireceğim benim gördüğüm kadarı ile,
s2055af
c113,c110,c111,c112,c105,c583,r589 kondansatör direnç ve transistörde testleri sonucunda avometre buzzer kademesinde kısa devre testi yaptığımda buzzer ses veriyor kondansaötrler ksıa devre gözüküyor tabi sökünce dahada emin olacağım ama alternatif yollarda varsa bilgilerinizi beklerim
Başa dön
berkecan

MesajTarih: Cmt Tem 24, 2010 7:35 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kulllandıgınız avometre hakkında bilgim yok ama piyasada ki dijital avometrelerde(hele ucuz modellerden ise) kaçaklı diyot-transistör gibi devre elemanları saglam gözükebilmektedir. Şansen ben özellikle diyot transistör gibi yarıiletkenlerin testinde daha güvenilir oldugundan analog avometre kullanmaktayım, ilk etapta bahsettiginiz o ses s.p.m.s. katından kaynaklı oldugunu düşünüyorum,,ama siz bilinçsiz kurcaladıgınız için horizontal transistörünü( crt kartı-saptırma bobinleri-vertikal entegresi) falan kontrol etmenizde yarar var
Başa dön
tahir549

MesajTarih: Cmt Tem 24, 2010 8:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kardeş ucuz avometre olduğunu nerden çıkardın fluke marka dıgı ve konstar marka analog avometrem ile ölçümleri yapıyorum herneyse gerekli değişiklikler yapıcam müsait bir zamanda artık yardım için teşekkür eerim ama ben aslında bu saba profilo 55 ekranın şemasını bulabilirmiyim nerden bulabilirim
Başa dön
berkecan

MesajTarih: Pzr Tem 25, 2010 10:41 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

[quote="berkecan"]kulllandıgınız avometre hakkında bilgim yok ama piyasada ki dijital avometrelerde(hele ucuz modellerden ise) kaçaklı diyot-transistör gibi devre elemanları saglam gözükebilmektedir. Şansen ben özellikle diyot transistör gibi yarıiletkenlerin testinde daha güvenilir oldugundan analog avometre kullanmaktayım,)))

zaten ben sana ucuz avometre kullanıyosun dedigimi hatırlamıyorum!!! ,,bugune kadar gerek dijital gerek analog bircok avometre kullandım sadece tecrübelerime dayanarak küçük bi uyarı yapmaya çalıştım..özellikle s.p.m.s. cıkış diyotlarını ölçerken dijital avometrelerin saglam gösterip te 1,5 gün ugrastıgımı bilirim..
Başa dön
Adnancoskun
UZMAN
<b>UZMAN</b>

Nereden: Kayseri/Türkiye

MesajTarih: Pzr Tem 25, 2010 10:52 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sen şimdiye kadar olanları boş ver, öncelikle her yaptığın değişikliği tersine yaparak cihazı ilk haline getir. sonra sana yardımcı olayım,
1- tv power anlamında iki kısımdan oluşur, 1. si SMPS kısmı cihazın 220 volt girişinden başlar ve cihaz için gerekli olan 140 Volt, 22 volt 12 volt gibi gerekli olan gerilimleri üretir. bu kısım sağlam ise tv nin ön kısmında bir led yanar. ve belirttiğim gerilimler üretiliyor demektir.
o zaman 2. kısma geçeceksin bu kısım tv tüpünün anod voltajı yaklaşık 15.000-25.000 volt , fleman gerilimini, grid gerilimlerini , video çıkış kısımlarının gerilimini, vertikal katının gerilimini, ses çıkış , resim arafrekans katının, tunerin vs gerilimini üreten kısmı ki bunada ya EHT yada DST denir hani şu tüpün yanına vanuz gibi giren bir kablonun bağlı olduğu trafo dur, bu kısım çalışması için horizantal kısım çalışmalı, bunun için BU serisi bir transistör vardır belirttiğim EHT trafosuna yakın soğutucuya bağlı bir transistördür.bunun sağlamlığını kontrol edin, bunun için transistörü söküp kollektör ile emiterin bağlı olduğu iki nokta arasına 100 watt lık bir lamba bağlayın tv yi açın lambaya yaklaşık 140 volt gelip kızarık bir şekilde yanması gerekir. şayet lamba yanmıyorsa oraya 140 volt gelmiyor demektirki bu 140 volt gerilim yolu üzerinde küçük omajlı watt lı bir direnç vardır muhtemel o yanıktır, lamba kızarıyorsa o zaman transistörü kısadevre testine tabii tutun ve sağlam oldup olmadığını kontrol edin, bozuksa muhtemelen emiter kollektör arası kısadevre olmalı, eğer bozuksa yenisi ile değiştirin. bu söylediklerime bir bakın, sonra arızanın akışı hakkında konuşalım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
tahir549

MesajTarih: Cum Tem 30, 2010 1:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tv nin başına oturupta saatler geçirmemiştim nede olsa amatörüm bu konularda bu gün öğleyin bunaldım ve tv nin başına oturdum paramparça ettim bütün soketlerinde gövdeden şaseyi ayırdım kısa devre olan malzemeleri söktüm birer birer tekrar ölçtüm ama pcb de kısa devre görünen boşta sağlam çıkıyor soketlerin olduğu kısımları lehim tazelemesi yaparken bir baktım eht trafosuydu adı sanırım Very Happy onun ayağının birisinde soğuk lehim gibi bişey var onları tazeledim soktleri kestim ve direk pcb ye lehimleyip hepsini sabitledim hani tv tüpünün boynuna taktığımız bf serisi bir sürücü kart sanırım onun lehimlerinede bakayım dedim birde baktım kırmızı diğerlerine göre kalın kablo pcb deliğinde nereye çevirirsem dönüyor ama lehim yerinin olduğu yerden değil arka kısımda pvc nin olduğu kısımda meğerse pcbdeki lehim kısmından çıkmış boşta duruyor gibi o arada temas ediyor etmiyor sanırım cızz sesini bu yapıyordu uğraştım lehimleri tazeledim hepsinin taktım tv yi çalıştırdım ve sonunda ÇALIŞTI Very Happy lakin ekranda yatay beyaz çizgiler var ve çok fazla parlak gibi bulanık gibi duruyor ekran renk ayarlamasıyla düzelmiyordu eht nin arkasında 2 ayar var bunların birisi bulanıklığı netliği diğeride renk tonunu ve ekrandaki karartmayı ve o çizgileri ayarlıyor tv çalışırken ayna koydum karşısına aynadan baka baka ayar çektim ama eskisi gibi sol üst köşedeki kanal ismi yazan yerdeki o kayıklık düzelmiyor tv boynundaki 5-6 tane ayarlı dirençleride oynadım ama düzelmedi neyse topladım tv yi şimdi çalıştırdım çalışıyor yani teste bıraktım 3-5 saat çalışsın bakalım ne olacak ama o tv nin sol üst köşesindeki tv logosunun yarısı gözüküyor bazılarında hiç gözükmüyor bu neden olabilir herkeze yardımlar için teşekkürler
Başa dön
Adnancoskun
UZMAN
<b>UZMAN</b>

MesajTarih: Cmt Tem 31, 2010 8:31 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ooooo, maşallah, işin çok kısmını halletmişsin.
Gelelim kanal yazısının görünmesine, birkaç sebep
1-Besleme gerilimin yüksektir bu nedenle görüntü ekrandan taşmıştır, besleme voltajını ayarlayarak düzeltebilirsin
2-E/W doğu batı ayar potuyla ayarlayabilirisin
3-Horizantal position potuyla ayarlayabilirsin
4-Horizantal genişlik potuyla ayarlayabilirsin
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
tahir549

MesajTarih: Cmt Tem 31, 2010 9:28 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ustam bilgin için sağol etrafta arızalı bişey oldumu moralim bozuluyor çöpe atacaktım eski diye niye atayım dedim kendi kendime alacağım dahamı iyi sanki tv tvdir Very Happy yaptım koydum mutfağa hepiniz sağolun
Başa dön
Adnancoskun
UZMAN
<b>UZMAN</b>

MesajTarih: Cmt Tem 31, 2010 12:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sende sağolasın, ellerine sağlık, en azından milli servettir, zayii etmemek gerekir.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.eproje.com Forum Ana Sayfası -> Teknik Servis Merkezi Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

www.eproje.com

Sayfa Üretimi: 0.077 Saniye