Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Üye Bilgileri
www.eproje.com: Forums
www.eproje.com :: Başlığı Görüntüle - 19 volt 3 amper 100 watt güç kaynağı
Tarih: Cum Tem 23, 2010 11:03 am Mesaj konusu: 19 volt 3 amper 100 watt güç kaynağı
merhaba arkadaşlar başlıktaki özelliklere göre ben bir lap top adaptörüne benzer (özellik olarak aynı ama devrenin büyüklüğü önemli değil trafolu güç kaynağıda olabilir)bir güç kaynağı gerekiyor bir türlü bilgi bulamadım bulduklarımda smps tip bana trafolu 100watt 3 amper çekebilecek 19 volt sabit akım ve gerilim verebilen bir adaptör şeması lazım ben 350 watt 12 volt bilgisayar power ı ile devreyi denedim ama çalıştıramadım,
ben bu şekildeki gibi bir devre yapmak istiyorum elimde buna uygun malzemeler mevcut bunla 19 volt 2 -3 amper 100 wattlık bir kaynak olarak devamlı kullanabilirmiyim
işinizi görcek se kullanım alanınızı bilemiyorum ama piyasada 20 liraya bile laptop adaptörleri satılmakta,siz trafolu yapmaya kalksanız sadece trafoyu tahminime göre 20 lira yada daha fazlasına alcaksınız tabi burda diger devre elemanları hariç..
benim elimde malzemelerim var yani ben şema isterken basit akıl veriyorsunuz lütfen başlıkla ilgili bilginiz varsa yardımcı olmak istiyorsanız paylaşın yoksa boş yazılar yazmayın çünki bende biliyorum hazır lap top adaptörü alıp kullanmayı ve fiyatlarının o civarlarda dolduğunu lütfen ilgili başlıkla ilgili açık şema bilgi varsa paylaşmanızı bekliyorum iyi günler
Kayıt: Dec 31, 2004 Mesajlar: 577 Nereden: Kayseri/Türkiye
Tarih: Pts Tem 26, 2010 1:57 pm Mesaj konusu:
Sevgili arkadaşim, verilen hiç bir akıl basit değildir bence. Konu başlığına uygun olarak transislerin sayısını yada cinsini değiştirerek bu akımı sağlayabilirsin demiştim. ama hiç kimse senin elinde hazır malzeme olduğunu bilmezki? yani sen elindeki malzemeyi değerlendirmek istiyorsun. çok güzel. benim yada arkadaşın nerede ne amaçla kullanacağını sormasıda bence yadırganacak bir durum değil. Alınganlık göstermeyin lütfen..
Sevgili arkadaşim, verilen hiç bir akıl basit değildir bence. Konu başlığına uygun olarak transislerin sayısını yada cinsini değiştirerek bu akımı sağlayabilirsin demiştim. ama hiç kimse senin elinde hazır malzeme olduğunu bilmezki? yani sen elindeki malzemeyi değerlendirmek istiyorsun. çok güzel. benim yada arkadaşın nerede ne amaçla kullanacağını sormasıda bence yadırganacak bir durum değil. Alınganlık göstermeyin lütfen..
sevgili '' AdnanCoskun '' çok güzel acıklama yapmış,ben sana burada en ucuz pratik yolu belirtmek istedim öyleki transformatör,diyotlar,kondansatörler,transistörler,plaket, regülatör entegresi ve devreyi yapacagın kutu derken birsürü masraf tutacagını düşünüp yazmıştım,acıklamandada elimde şu şu malzemem var,bununla güç kaynagı yapmak istiyorum dedigini hatırlamıyorum...
sevgili '' AdnanCoskun '' çok güzel acıklama yapmış,ben sana burada en ucuz pratik yolu belirtmek istedim öyleki transformatör,diyotlar,kondansatörler,transistörler,plaket, regülatör entegresi ve devreyi yapacagın kutu derken birsürü masraf tutacagını düşünüp yazmıştım,acıklamandada elimde şu şu malzemem var,bununla güç kaynagı yapmak istiyorum dedigini hatırlamıyorum... Mesela trafon var ise sekonder gerilimi ac kaç volt, trafonun watt ı nedir? Trafo cıkış gerilimine göre gerilimi dogrultup bir 7818e vererek burdanda 7918 in şase bacagına 2adet diodu seri baglayıp 19v civarı olan entegre cıkısı, ile bir 2n3055 transistörünü sürerek yüksek akım elde etmek en basit yöntemdir,fakat kısadevrelerde transistör fazla dayanmayacaktır
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız