www.eproje.com

•  www.eproje.com
  Menu
Ana Sayfa
Projelerimiz
Makaleler
Arşiv
Dosyalar
Linkler
Forumlar
Hesabınız
Bilgi , Mesajlar , Çıkış
Bize Yazın
Sitemizi Arkadaşınıza Önerin
  GİRİŞ
Üye Adı

Şifre

Güvenlik Kodu: Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Girin

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
  Üye Bilgileri
Bugün: 0
Dün: 0
Toplam: 12734

Şu An Bağlı:
Ziyaretçi: 56
Üye: 2
Toplam: 58

Kimler Online?
www.eproje.com: Forums

www.eproje.com :: Başlığı Görüntüle - 19 volt 3 amper 100 watt güç kaynağı
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   Üye Listesi ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   GirişGiriş 

19 volt 3 amper 100 watt güç kaynağı

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.eproje.com Forum Ana Sayfası -> Güç Elektroniği GÜNCEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
tahir549

Nereden: MANİSA

MesajTarih: Cum Tem 23, 2010 11:03 am    Mesaj konusu: 19 volt 3 amper 100 watt güç kaynağı Alıntıyla Cevap Ver

merhaba arkadaşlar başlıktaki özelliklere göre ben bir lap top adaptörüne benzer (özellik olarak aynı ama devrenin büyüklüğü önemli değil trafolu güç kaynağıda olabilir)bir güç kaynağı gerekiyor bir türlü bilgi bulamadım bulduklarımda smps tip bana trafolu 100watt 3 amper çekebilecek 19 volt sabit akım ve gerilim verebilen bir adaptör şeması lazım ben 350 watt 12 volt bilgisayar power ı ile devreyi denedim ama çalıştıramadım,

ben bu şekildeki gibi bir devre yapmak istiyorum elimde buna uygun malzemeler mevcut bunla 19 volt 2 -3 amper 100 wattlık bir kaynak olarak devamlı kullanabilirmiyim

http://www.upload.gen.tr/resim.php/s13/997ogkdc/egulator_0-30V_5A_by_IC_723___2N3055__-2part.jpg.html yada power transistörlerini arttırarak güç ve akımıda arttırabilirmiyim yardımlarınızı bekliyorum
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Adnancoskun
UZMAN
<b>UZMAN</b>

Nereden: Kayseri/Türkiye

MesajTarih: Pts Tem 26, 2010 6:51 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu devrede güç transistörlerinin sayısını artırarak o akımı sağlayabilirsin, yalnız nerede kullanacaksınız?yani ne amaçla kullanılacak..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
berkecan

MesajTarih: Pts Tem 26, 2010 7:50 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

işinizi görcek se kullanım alanınızı bilemiyorum ama piyasada 20 liraya bile laptop adaptörleri satılmakta,siz trafolu yapmaya kalksanız sadece trafoyu tahminime göre 20 lira yada daha fazlasına alcaksınız tabi burda diger devre elemanları hariç..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
tahir549

MesajTarih: Pts Tem 26, 2010 9:20 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim elimde malzemelerim var yani ben şema isterken basit akıl veriyorsunuz lütfen başlıkla ilgili bilginiz varsa yardımcı olmak istiyorsanız paylaşın yoksa boş yazılar yazmayın çünki bende biliyorum hazır lap top adaptörü alıp kullanmayı ve fiyatlarının o civarlarda dolduğunu lütfen ilgili başlıkla ilgili açık şema bilgi varsa paylaşmanızı bekliyorum iyi günler
Başa dön
Adnancoskun
UZMAN
<b>UZMAN</b>

Nereden: Kayseri/Türkiye

MesajTarih: Pts Tem 26, 2010 1:57 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili arkadaşim, verilen hiç bir akıl basit değildir bence. Konu başlığına uygun olarak transislerin sayısını yada cinsini değiştirerek bu akımı sağlayabilirsin demiştim. ama hiç kimse senin elinde hazır malzeme olduğunu bilmezki? yani sen elindeki malzemeyi değerlendirmek istiyorsun. çok güzel. benim yada arkadaşın nerede ne amaçla kullanacağını sormasıda bence yadırganacak bir durum değil. Alınganlık göstermeyin lütfen..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
tahir549

MesajTarih: Pts Tem 26, 2010 4:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

herkese teşekkürler gerek kalmadı.
Başa dön
berkecan

MesajTarih: Pts Tem 26, 2010 7:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Adnancoskun demiş ki:
Sevgili arkadaşim, verilen hiç bir akıl basit değildir bence. Konu başlığına uygun olarak transislerin sayısını yada cinsini değiştirerek bu akımı sağlayabilirsin demiştim. ama hiç kimse senin elinde hazır malzeme olduğunu bilmezki? yani sen elindeki malzemeyi değerlendirmek istiyorsun. çok güzel. benim yada arkadaşın nerede ne amaçla kullanacağını sormasıda bence yadırganacak bir durum değil. Alınganlık göstermeyin lütfen..

sevgili '' AdnanCoskun '' çok güzel acıklama yapmış,ben sana burada en ucuz pratik yolu belirtmek istedim öyleki transformatör,diyotlar,kondansatörler,transistörler,plaket, regülatör entegresi ve devreyi yapacagın kutu derken birsürü masraf tutacagını düşünüp yazmıştım,acıklamandada elimde şu şu malzemem var,bununla güç kaynagı yapmak istiyorum dedigini hatırlamıyorum...
Başa dön
berkecan

MesajTarih: Pts Tem 26, 2010 7:14 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

[quote="berkecan"]
Adnancoskun demiş ki:

sevgili '' AdnanCoskun '' çok güzel acıklama yapmış,ben sana burada en ucuz pratik yolu belirtmek istedim öyleki transformatör,diyotlar,kondansatörler,transistörler,plaket, regülatör entegresi ve devreyi yapacagın kutu derken birsürü masraf tutacagını düşünüp yazmıştım,acıklamandada elimde şu şu malzemem var,bununla güç kaynagı yapmak istiyorum dedigini hatırlamıyorum... Mesela trafon var ise sekonder gerilimi ac kaç volt, trafonun watt ı nedir? Trafo cıkış gerilimine göre gerilimi dogrultup bir 7818e vererek burdanda 7918 in şase bacagına 2adet diodu seri baglayıp 19v civarı olan entegre cıkısı, ile bir 2n3055 transistörünü sürerek yüksek akım elde etmek en basit yöntemdir,fakat kısadevrelerde transistör fazla dayanmayacaktır Wink
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.eproje.com Forum Ana Sayfası -> Güç Elektroniği GÜNCEL Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

www.eproje.com

Sayfa Üretimi: 0.078 Saniye