www.eproje.com

•  www.eproje.com
  Menu
Ana Sayfa
Projelerimiz
Makaleler
Arşiv
Dosyalar
Linkler
Forumlar
Hesabınız
Bilgi , Mesajlar , Çıkış
Bize Yazın
Sitemizi Arkadaşınıza Önerin
  GİRİŞ
Üye Adı

Şifre

Güvenlik Kodu: Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Girin

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
  Üye Bilgileri
Bugün: 0
Dün: 0
Toplam: 12734

Şu An Bağlı:
Ziyaretçi: 64
Üye: 3
Toplam: 67

Kimler Online?
www.eproje.com: Forums

www.eproje.com :: Başlığı Görüntüle - Taşınabilir Şarj
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   Üye Listesi ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   GirişGiriş 

Taşınabilir Şarj

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.eproje.com Forum Ana Sayfası -> Güç Elektroniği GÜNCEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
farfisa

MesajTarih: Pts Tem 12, 2010 11:17 pm    Mesaj konusu: Taşınabilir Şarj Alıntıyla Cevap Ver

öncelikle hepinize selamlar uzun zamandır aklıma takılan bir olay için yardımlarınızı rica ediyorum artık emekliliği bol gezip av ve kampta fotoğraf çekmek geçirdiğim için (elektrik olmayan yerlerde) telefon şarj sıkıntısı kaçınılmaz oluyor şimdi diyorumki iki adet kalem yahut 6 v luk akü cep telefonunu nasıl şarj edebiliriz bildiğim kadarı ile telefonlar doğru akım ile değil alternanslı kaynaklar ile şarj oluyor bunun için nasıl bir devre yapabilriz aklıma 555 li invertör yapmak geldi fakat çalışma frekansını neye göre ayarlayacağız bu konuda yardımlarını rica ediyorum iyi yaz tatili diliyorum hepinize
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
nurim
UZMAN
<b>UZMAN</b>

MesajTarih: Sal Tem 13, 2010 11:19 am    Mesaj konusu: Re: Taşınabilir Şarj Alıntıyla Cevap Ver

farfisa demiş ki:
öncelikle hepinize selamlar uzun zamandır aklıma takılan bir olay için yardımlarınızı rica ediyorum artık emekliliği bol gezip av ve kampta fotoğraf çekmek geçirdiğim için (elektrik olmayan yerlerde) telefon şarj sıkıntısı kaçınılmaz oluyor şimdi diyorumki iki adet kalem yahut 6 v luk akü cep telefonunu nasıl şarj edebiliriz bildiğim kadarı ile telefonlar doğru akım ile değil alternanslı kaynaklar ile şarj oluyor bunun için nasıl bir devre yapabilriz aklıma 555 li invertör yapmak geldi fakat çalışma frekansını neye göre ayarlayacağız bu konuda yardımlarını rica ediyorum iyi yaz tatili diliyorum hepinize

Kaynağından daha fazla voltaj voltaj üretmesi için yapılması gereken Updown çalışan switching devre düzenlemektir. Bunu yapmak için özel üretilmiş entegreleride vardır. Datasheet inde devreleride var.

DATA SHEET BURADA

Piyasada da 5-10TL.ye satılan ve tek kalem pille çalışan şarj cihazları var. İyi tarafı telefonlara göre değişik şarj kablolarınında olması.

Resmin büyük halini görmek için lütfen üzerine tiklayiniz.

Kolay gelsin
nurim
Başa dön
farfisa

MesajTarih: Sal Tem 13, 2010 5:23 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

teşekkür ederim nurim resmini eklediğiniz cihazı sordum telefonun şarj devresine zarar verdiğiniz söyledi bir arkadaşım kendisi telefon üzerine profesördür diyebilirim manual deki entegreyi deneyeceğim
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.eproje.com Forum Ana Sayfası -> Güç Elektroniği GÜNCEL Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

www.eproje.com

Sayfa Üretimi: 0.072 Saniye