Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
öncelikle hepinize selamlar uzun zamandır aklıma takılan bir olay için yardımlarınızı rica ediyorum artık emekliliği bol gezip av ve kampta fotoğraf çekmek geçirdiğim için (elektrik olmayan yerlerde) telefon şarj sıkıntısı kaçınılmaz oluyor şimdi diyorumki iki adet kalem yahut 6 v luk akü cep telefonunu nasıl şarj edebiliriz bildiğim kadarı ile telefonlar doğru akım ile değil alternanslı kaynaklar ile şarj oluyor bunun için nasıl bir devre yapabilriz aklıma 555 li invertör yapmak geldi fakat çalışma frekansını neye göre ayarlayacağız bu konuda yardımlarını rica ediyorum iyi yaz tatili diliyorum hepinize
Tarih: Sal Tem 13, 2010 11:19 am Mesaj konusu: Re: Taşınabilir Şarj
farfisa demiş ki:
öncelikle hepinize selamlar uzun zamandır aklıma takılan bir olay için yardımlarınızı rica ediyorum artık emekliliği bol gezip av ve kampta fotoğraf çekmek geçirdiğim için (elektrik olmayan yerlerde) telefon şarj sıkıntısı kaçınılmaz oluyor şimdi diyorumki iki adet kalem yahut 6 v luk akü cep telefonunu nasıl şarj edebiliriz bildiğim kadarı ile telefonlar doğru akım ile değil alternanslı kaynaklar ile şarj oluyor bunun için nasıl bir devre yapabilriz aklıma 555 li invertör yapmak geldi fakat çalışma frekansını neye göre ayarlayacağız bu konuda yardımlarını rica ediyorum iyi yaz tatili diliyorum hepinize
Kaynağından daha fazla voltaj voltaj üretmesi için yapılması gereken Updown çalışan switching devre düzenlemektir. Bunu yapmak için özel üretilmiş entegreleride vardır. Datasheet inde devreleride var.
teşekkür ederim nurim resmini eklediğiniz cihazı sordum telefonun şarj devresine zarar verdiğiniz söyledi bir arkadaşım kendisi telefon üzerine profesördür diyebilirim manual deki entegreyi deneyeceğim
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız