Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Üye Bilgileri
www.eproje.com: Forums
www.eproje.com :: Başlığı Görüntüle - bedini motor yapımı
Tarih: Prş Tem 08, 2010 2:48 pm Mesaj konusu: bedini motor yapımı
internette bedini motorla ilgili videolar dolaşıyor. bu motora bir kere elinizle hareket verince motor devamlı dönmeye başlıyor. bedini motor şeması ve nasıl yapıldığıyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen bu bilgilerini paylaşsınlar. herkese kolay gelsin.
şema falan yok. elektornik aksamda yok.
mıknatısların birbirini itme kuvvetiyle çalışan bir motor.
ancak daha çooook yol alması gereken bir sistem. şuan için kullanıma uygun değil.
sadece görüntü amaçlı yapılıyor.
yada çok küçük enerjiler üretiliyor.
bu arada bu motorların tasarım, arge ve üretim maliyetleri çok yüksek.
ben 3055 li basit bir şema bulup yaptım. 24 voltla çalıştırmaya kalkınca bordunu bozduğum bir kasa fanı vardı onu dağıttım. elimle hareket verince dönmeye başlıyor ama başka hiç bir şey çalıştırmaya gücü yetmiyor. şimdilik sadece 24 volt vererek yüksek devir elde ediyorum serinlemek için kullanıyorum sıcaklarda. şu anda başka da 1 işe yaramıyor. :S belki daha sonra hız ayarlı laptop soğutucusu felan yaparım.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız