www.eproje.com

•  www.eproje.com
  Menu
Ana Sayfa
Projelerimiz
Makaleler
Arşiv
Dosyalar
Linkler
Forumlar
Hesabınız
Bilgi , Mesajlar , Çıkış
Bize Yazın
Sitemizi Arkadaşınıza Önerin
  GİRİŞ
Üye Adı

Şifre

Güvenlik Kodu: Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Girin

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
  Üye Bilgileri
Bugün: 0
Dün: 0
Toplam: 12734

Şu An Bağlı:
Ziyaretçi: 40
Üye: 0
Toplam: 40
www.eproje.com: Forums

www.eproje.com :: Başlığı Görüntüle - Pwm den -15Volta nasıl???
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   Üye Listesi ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   GirişGiriş 

Pwm den -15Volta nasıl???

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.eproje.com Forum Ana Sayfası -> EPROJE'ye Sorum Var
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
sencer76

Nereden: İstanbul,Fındıkzade

MesajTarih: Çrş Tem 07, 2010 10:46 pm    Mesaj konusu: Pwm den -15Volta nasıl??? Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar Elimde 6 kanal dimmer var. -15V ve GND arasında pot ile ayar yapıldığında çıkış değişiyor.Pic 16f628 ile elde ettiğim pwm işareti ile bu cihazı kontrol etmek istiyorum.%0 ile %100 arasında pwm değiştikçe -15V ile sıfır arasında değişen gerilime ihtiyacım var.pwm işaretimi eksi 15 volta nasıl çevirebilirim.Teşekkürler
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
tamircihasan
UZMAN
<b>UZMAN</b>

Nereden: GONYA

MesajTarih: Prş Tem 08, 2010 12:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

picten alınan analog çıkış simetrik besleme ile beslenen faz tersleyici bir opamp ile hem kazanç hemde faz terslemesi sağlayacak şekilde bağlanırsa picten gelen 0-5 v olan çıkış opampın çıkışında 0- -15v olarak elde edilebilir...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
sencer76

MesajTarih: Sal Tem 13, 2010 3:04 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hasan usta öncelikle teşekkür ederim.Analog çıkışı opamp ile istediğim seviyeye getirdim ama sonradan bir durum daha çıktı.Sistemi bazı durumlarda Proel ışık masası ile çalıştırmamda gerekiyor.Masanın data çıkışlarını DMX karta girdim mosfet çıkışlarındaki yükü pwm ile kontrol ediyor.Ben bu pwm sinyali kullanmak zorunda olduğum dimmera giremiyorum.Dimmer sadece 0...15 voltDC ile kontrol edilebiliyor.Yani %0 ile %100 arasında değişen pwm işareti 0...15 volt dc ye çevirip öyle giriş yapmam lazım.Yapabileceğim basit bir yol varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.Selamlar...
Başa dön
tamircihasan
UZMAN
<b>UZMAN</b>

Nereden: GONYA

MesajTarih: Çrş Tem 14, 2010 8:43 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dmx kartın çıkış seviyesi kaç v ? dmx in çıkışı aynı pic gibi 0 - 5 v luk bir pwm çıkış ise pic için opampla yaptığın devreyi dmx tede kullanabilirsin tl serisinden opamp olursa pwm işaretini bozmadan istediğin genliğe getirmiş olursun...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
sencer76

MesajTarih: Çrş Tem 14, 2010 3:44 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tamircihasan demiş ki:
dmx kartın çıkış seviyesi kaç v ? dmx in çıkışı aynı pic gibi 0 - 5 v luk bir pwm çıkış ise pic için opampla yaptığın devreyi dmx tede kullanabilirsin tl serisinden opamp olursa pwm işaretini bozmadan istediğin genliğe getirmiş olursun...

Üstad DMX kartın çıkışı 12V pwm ve dediğin gibi opampla bunu tersleyip istediğim genliğe çıkarabiliyorum.Fakat Elimdeki 6Ch dimmerlar pwm işaret ile çalışmıyor.kontrol girişine harici olarak güç kaynağından 0...15V arası ayarlı dc gerilim verince çok güzel çalışıyor.Benim ihtiyacım mesela pwm %10 iken 0.5V pwm %100 iken 5V gibi dc verebilen bir devre.Yani pwm oranı değiştikçe 0 ile 15 volt arası değişebilen dc aakıma ihtiyacım var.Işık masasından çıkan datayı dmx karta girecem dmx karttan çıkan pwm sinyali dc ye çevirecem son olarak bu dc yi dimmerin kontrol ucuna girecem dimmerde çıkışındaki par64 leri kontrol edecek.Çok anlamıyorum ama mesela picte pwm için bir giriş olsa ve pwm oranına göre 0..5 Volt arası değişen analog gerilim çıkış verse bende onu kullanabilsem gibi bişey:)
Başa dön
ahmet_zxc

Nereden: Turkey

MesajTarih: Çrş Tem 14, 2010 11:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence pwm le uğraşmak yerine dijital pot kullan.
pota direk enerjiyi ver, potuda pic le kontrol et.
pwm ileride birçok açıdan başını ağrıtmaya devam edecektir.
dimmerdeki potu değiştir.
hem 100 değil 256 adımlı daha hassas kontrol yapmış olursun.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
sencer76

MesajTarih: Prş Tem 15, 2010 3:18 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ahmet hocam dimmerlerin üzerinde pot yok.dimmerler dışarıdan uygulanan 0...15V dc gerilim ile 220Vac çıkışını ayarlıyor.Ve Proel marka 48Ch ışık masasını kullanmak zorundayım.Işık masasının sürgülü potları ile duty oranı değişen pwm sinyalim var.Sadece bu pwm sinyal ile dimleri kontrol etmeliyim.Üzerinde çalıştığım sistem çok eski bir sistem ve bir okulun tiyatro salonunda kurulu durumda.Yani kafama göre değişiklik yapamıyorum.Mevcut ışık masası ve par64 dimmerlerini kullanarak yapmak zorundayım.Bir şekilde duty oranı değişen pwme göre 0...15V arası değişen dc gerilime ihtiyacım var.İnterneti kuruttum hiçbişey bulamadım.Mesela pwm pice girse duty oranına göre 0 ile 255 arası paralel data olarak alsam ve bu 8 biti dirençlerle analog gerilime çevirebilsem falan ne iyi olurdu:) İlginize teşekkürler...
Başa dön
kesmez
UZMAN
<b>UZMAN</b>

Nereden: ankara

MesajTarih: Prş Tem 15, 2010 8:52 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eğer anladığım doğruysa sen pwm işaretini 0- 15 volta çevirmek istiyorsun. Eğer pwm işaretinin genliği 15 volt ise bu çok kolay. Bir rc devresi kuracaksın atıyorum 1k direnç ve 10 mikro kondansatör ü seri bağlayacaksın. 1k nın ucunu pwm e , kondansatörün diğer ucunu şaseye bağla orta uçla şasi arasından istediğin gerilimi alırsın..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
sencer76

MesajTarih: Prş Tem 15, 2010 3:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kesmez demiş ki:
Eğer anladığım doğruysa sen pwm işaretini 0- 15 volta çevirmek istiyorsun. Eğer pwm işaretinin genliği 15 volt ise bu çok kolay. Bir rc devresi kuracaksın atıyorum 1k direnç ve 10 mikro kondansatör ü seri bağlayacaksın. 1k nın ucunu pwm e , kondansatörün diğer ucunu şaseye bağla orta uçla şasi arasından istediğin gerilimi alırsın..

Kesmez hocam tarifinizi aynen uyguladım canavar gibi çalıştı.Bir haftadır picler yazıldı akla gelen herşey denendi olmadı.Sadece bir direnç ve bir kondansatörle işin bitmesi biraz çıldırttı ama olsun Smile Teşekkürler...
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.eproje.com Forum Ana Sayfası -> EPROJE'ye Sorum Var Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

www.eproje.com

Sayfa Üretimi: 1.358 Saniye