www.eproje.com

•  www.eproje.com
  Menu
Ana Sayfa
Projelerimiz
Makaleler
Arşiv
Dosyalar
Linkler
Forumlar
Hesabınız
Bilgi , Mesajlar , Çıkış
Bize Yazın
Sitemizi Arkadaşınıza Önerin
  GİRİŞ
Üye Adı

Şifre

Güvenlik Kodu: Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Girin

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
  Üye Bilgileri
Bugün: 0
Dün: 0
Toplam: 12734

Şu An Bağlı:
Ziyaretçi: 41
Üye: 0
Toplam: 41
www.eproje.com: Forums

www.eproje.com :: Başlığı Görüntüle - Konu Silinebilir
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   Üye Listesi ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   GirişGiriş 

Konu Silinebilir

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.eproje.com Forum Ana Sayfası -> Yardım edermisiniz?
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Inventor

MesajTarih: Cum Tem 02, 2010 3:58 pm    Mesaj konusu: Konu Silinebilir Alıntıyla Cevap Ver

Elektronik bilgim fazla yok; Akvaryum Hava Motorumun hava ayarının yapılabilmesi için Dimmer benzeri bir devresi var ama artık çalışmıyor, hava motoru ayarı en sona açılmış gibi çalışıyor sorun ne olabilir.

Aşağıda devrenin fotoğraflarını veriyorum.

Devrede MAC97A6 829 kodlu Triac var.

Resmin büyük halini görmek için lütfen üzerine tiklayiniz.Resmin büyük halini görmek için lütfen üzerine tiklayiniz.Resmin büyük halini görmek için lütfen üzerine tiklayiniz.

En son Inventor tarafından Pzr Tem 25, 2010 8:23 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
nurim
UZMAN
<b>UZMAN</b>

MesajTarih: Cum Tem 02, 2010 6:48 pm    Mesaj konusu: Re: Hava Motoru Arızası Alıntıyla Cevap Ver

Inventor demiş ki:
Elektronik bilgim fazla yok; Akvaryum Hava Motorumun hava ayarının yapılabilmesi için Dimmer benzeri bir devresi var ama artık çalışmıyor, hava motoru ayarı en sona açılmış gibi çalışıyor sorun ne olabilir.

Aşağıda devrenin fotoğraflarını veriyorum.

Devrede MAC97A6 829 kodlu Triac var.

Resmin büyük halini görmek için lütfen üzerine tiklayiniz.

Tam doğru teşhisi bu durumda yapmak pek kolay değil.
Ancak, motor kısmı sağlamsa, bu kart üzerindeki "Triac'ı" vede mavi rekteki "Diac'ı" değiştirirsen muhtemelen sorun çözülecektir.(Diğer elemanlar kolay bozulmazlar)

Kolay gelsin
nurim
Başa dön
berkecan

MesajTarih: Cum Tem 02, 2010 7:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

elinizde havyanız var ve lehim yapabiliyor iseniz devrede ki diak ve triyak elemanları nı degiştirmenizi tavsiye ederim ,,tabi bu varsayımı motorunuzun saglam oldugunu düşünerek söyledim. Motor gücü triyak ın gücünden fazla ise bu arızanın nedeni olabilir..devredeki triyak ın gücü 0.8Amper,siz bu devrede birden fazla motor kullanır iseniz (motor güçlerine baglı olarak) devre tekrar zarar görebilir
Başa dön
Inventor

MesajTarih: Cum Tem 02, 2010 9:57 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Verdiğiniz değerli bilgiler için hepinize teşekkür ederim.
Zaten bu devre akvaryum hava motorunun (Champion CX-0088) içindeki orijinal devre, dediğim gibi motor sağlam ve çalışıyor "son hızda" ama artık ayar yapılmıyor.
Eğer bulabilirsem diac'ı ve triac'ı değiştiricem ama birdaha böyle bir arıza yaparmı bilmiyorum.
Bu devrenin daha sağlam olması için üzerinde biraz oynama yapmamız mümkün olurmu, mesela başka bir triac kullansak?
Başa dön
berkecan

MesajTarih: Cmt Tem 03, 2010 7:16 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

elektronikten anlamadıgınızı söylemişsiniz,suan devre üzerinde oynama yapmaktan bahsediyosunuz orjinalini takmanızı öneririm ama ..Triyak ı temin edeceginiz malzemeciden bu kodlu triak ın bir üst akımla calışan modelini takıp deneyebilirsiniz,,fakat daha güçlü triyaklar kullanmak isterseniz devredeki diger devre elemanlarının degerini degiştirmelisiniz,
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.eproje.com Forum Ana Sayfası -> Yardım edermisiniz? Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

www.eproje.com

Sayfa Üretimi: 0.074 Saniye